Чому манга «Naruto» не втратила свою популярність за багато років.

  • Редактор Лева
  • 02.05.2021
  • 1951

Аніме, як і манга, з кожним роком стає все популярнішим серед дітей та підлітків. Пов'язано це в першу чергу з тим, що японська анімація надає великий вибір жанрів, практично на будь-який смак. Цільова аудиторія кожного окремо взятого твору може бути абсолютно різною. Одні серіали націлені на старшу аудиторію, інші на підростаюче покоління школярів.

Початок аніме в європейській культурі поклали перші мультиплікаційні серіали, що з'явилися на телеканалах в період нульових: "Покемони", "Сейлор Мун", "Винищувачі демонів" і багато інших. До них відноситься і «Наруто» - аніме, популярне досі. Чому ж інтерес до нього не затих навіть через 20 років?

Секрет популярності «Naruto»

Важливо розуміти, що це сьонен - ??твір, спрямований переважно на чоловічу аудиторію від 12 до 18 років. Для цього жанру характерний швидкий розвиток сюжету, велика кількість гумористичних і бойових сцен, а також теми дружби, товариства і суперництва. Головний герой аніме - Наруто Узумакі, наполегливо рухається до своєї мети ідеаліст, який на перший план завжди ставить дружбу. Таке не може не привернути молоду аудиторію, яка мріє добитися в житті чогось більшого.

Другий ведучий жанр «Наруто» - фентезі. Вигаданий світ, надприродні істоти і здібності - все це додає аніме особливої барвистості і загадковості. Жанр фентезі універсальний і може залучити не тільки чоловічу, а й жіночу аудиторію. Багатство фентезійного світу додає свою родзинку в мультиплікаційний серіал, яка чіпляє юних глядачів буквально з першої серії.

Головний герой також є сильною стороною даного серіалу. Молодим людям цікаво спостерігати за шляхом становлення звичайного підлітка. Наруто Узумакі не всемогутній, він помиляється і вчиться на своїх помилках. Він росте духовно і фізично. І за цим цікаво спостерігати. Глядачеві легко повірити в цього героя, оскільки він теж простий мрійник, який разом з друзями поступово рухається до своєї мрії. Діти нульових буквально росли разом з Наруто і цим пояснюється їх особливе ставлення до популярного аніме. Згідно аніме випущено дуже багато символіки: плащі Акацукі, багато видів налобних протекторів, великий асортимент кілець Акацукі.

популярність манги «Naruto»

Класика в своєму жанрі

«Наруто» вигідно виділяють і його опенинги - відкривающі пісні, з яких починається кожна серія аніме. З огляду на, скільки епізодів налічує даний серіал, число опенингів в ньому численне. І багато з них вже вважаються культовими. У людей, які виросли разом з Наруто Узумакі і Ітачі, ці мелодії викликають теплоту і ностальгію. І цією дивовижною атмосферою фанати сьонена діляться вже зі своїми підростаючими дітьми.

Насправді «Наруто» - практично класика в своєму жанрі. Він прекрасно втілює в собі всі найважливіші канони сьонена. Бойові сцени поставлені на рівні. Більш того, багато з них стали практично культовими і вже багато років є прикладом для наслідування в інших аніме серіалах. Герої - живі, мають свої слабкості і свої цілі. Дружба персонажів проходить всі перевірки на міцність. А хлопчик в результаті приходить до своєї заповітної мрії - стає хокаге в плащі.

Особливий інтерес до серіалу притягує і його продовження - «Боруто». Одні сприймають вихід нового серіалу, як привід переглянути початок історії. Інші - причиною зануритися в цей світ з нуля. Думка глядачів з приводу продовження «Наруто» насправді не однозначна. Але це тільки підігріває інтерес до того, щоб порівняти ці два продукти, об'єднаних одним миром і одним персонажем.

Наруто: манга або аніме

Багато фанатів сьонена згодом звертаються до першоджерела - до манги. Манга - це японські комікси, які часто стають основою для майбутніх аніме. І в цій сфері популярність «Наруто» нітрохи не менше, ніж в мультиплікації. Насправді є кілька причин звернутися до першоджерела.

Наприклад, на відміну від аніме, в манзі показано набагато менше епізодів, прямо не впливаючих на сюжет історії. Це багато в чому економить час, витрачений на ознайомлення з історією. Але ж історія Наруто Узумакі триває більш ніж 700 серій.

Нерідко ТВ-адаптації знімають, коли в манзі випущено вже велика кількість глав. І, отже, фанати можуть дізнатися, що трапилося з персонажами, не чекаючи виходу наступної серії. Зараз, наприклад, так відбувається з «Боруто», а в минулому і «Наруто» хтось прочитав раніше, ніж дочекався виходу всього аніме.

Популярність франшизи як в мультиплікації, так і в друкованому варіанті гранично ясна. Для старих фанатів - це ностальгія, приємні спогади про дитинство і атмосфера пригоди. Для юних глядачів і читачів - це класика жанру, що показує, яким має бути сьонен аніме. Продукт, виконаний якісно і з душею, не може втратити своєї популярності, враховуючи, що повністю історія ще не закінчилася.

Схожі статті
Fingerboard - це деталізована копія справжнього ск..
13.03.2021
Фанати аніме, створеного за мангою японського авто..
13.04.2021
Наруто - популярне аніме сучасного часу. Воно ціка..
16.04.2021
Років 10 тому діти любили роботів, іграшкові літак..
26.08.2021
Все почалося в 2013 році, коли до знаменитого комп..
18.06.2022